Крехки свински вратни пържоли с вино

Гергана  ГеоргиеваГергана ГеоргиеваМастър Шеф308865873
30/04/2016
"Най-лесният начин да покорите един мъж е да му приготвите крехки свински вратни пържоли с вино "
Приготвяне30 мин.
Готвене100 мин.
Общо130 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо34 759
  • Преглеждания за месеца520
  • Преглеждания за седмицата20
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свински пържоли - 800 г
  • течна сметана - 150 мл
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • универсална подправка - 1 ч.л.
  • вода - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и овалваме пържолите с универсална подправка.

Сипваме течната сметана в купа и накисваме пържолите.

Така престояват два часа.

В тиган сгорещяваме олиото. Изваждаме пържолите от сметаната и ги слагаме в тигана да се запечатат леко от двете страни.

Подреждаме пържолите в тавичка. Наливаме в тавичката бялото вино и малко вода.

Завиваме тавичката с фолио и я слагаме в предварително загрята фурна да се пекат на 200 градуса за час и половина.

Десет минути преди да ги извадим, махаме фолиото за да се зачервят леко.

Сервираме ги топли със свежа салата.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Валентин Миранов
супер са, обичам ги и аз по този начин
0
0
Гергана  Георгиева
Благодаря,много са вкусни
0
0