Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Празнична агнешка дроб сарма

Празнична агнешка дроб сарма

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"С такава вкусна дроб сарма на масата всеки ден може лесно дa се превърне в празник"

Необходими Продукти

  • агнешки комплект - около 1.200 кг (сърце, бял дроб и черен дроб)
  • ориз - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • зелен лук - 2 връзки
  • лук - 2 глави стар
  • олио - 3 с.л.
  • джоджен - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • вода
  • сол на вкус
  • за заливка
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете предварително белия дроб и сърцето. Нарежете на дребно двата вида лук. Задушете ги в олиото и малко вода до омекване. Добавете суровия черен дроб, нарязан на парченца. Пържете ги 15 минути.

Прибавете нарязаните на дребни парчета сварените бял дроб и сърце. Пържете и разбърквайте около 5 минути. Добавете ориза. Пържете с разбъркване, докато оризът стане стъклен.

Добавете червения пипер и сол на вкус и разбъркайте добре. Прибавете 3 ч.ч. вода и оставете ориза да поеме от водата. При полуготовност на ориза добавете магданоза и джоджена, нарязани на ситно.

Изсипете ястието в тава и запечете в силна фурна на 180 градуса за около 40 минути. Накрая направете заливката, като разбиете яйцата с киселото мляко и разпределите върху дроб сармата.

Допечете дроб-сармата до златисто.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни изпитани предложения за дроб-сарма или виж как да си приготвиш и вкусна агнешка дроб-чорба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
513
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Прекрасна е, много вкусна, благодаря!
04.05.2024 09:43
Дони Ники
Дони Ники
Чудесна!
26.04.2022 12:35
Анонимен
Анонимен
Браво!! Точно в десятката. Адмирации. Благодаря
23.04.2022 22:02
2
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Разкошна рецепта! Разкошен резултат! Благодаря, Нинка! :)
27.11.2017 12:17
9
1
Валентин Миранов
Валентин Миранов
Много я обичам и често си правим.
30.04.2016 23:37
2
1
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Много я обичам,но само аз ям дреболии и не я готвя,обикновено намазвам като някой ме покани и си хапвам с удоволствие :)
30.04.2016 17:00
4
3