Чили кон Карне

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Чили кон Карне
Снимка: Снежа Е.
3 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Опитайте и ще разберете, защо всички говорят за Чили кон Карне с такава страст!"

Необходими Продукти

  • кайма - 300 г
  • чушки - 1 брой червени
  • чушки - 1 брой зелени
  • люти чушки - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • чесън - 5 - 6 ск.
  • червен боб - 250 г сварен или от консерва
  • царевица - 125 г консервирана, отцедена
  • домати - 500 мл доматен сос
  • вино - 60 мл червено
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • къри - 1/2 ч.л.
  • кимион - около 1 ч.л.
  • чили - 1/2 ч.л., по желание или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно лука, чесъна и чушките и ги запържете в дълбок съд.

Добавете каймата, кимиона и разбърквайте, докато се запържи, след което прибавете боба и доматения сос.

Долейте виното ималко гореща вода и задушавайте под капак за 15-тина минути.

По желание добавете сос Табаско.

Идва ред да добавите царевицата, след което задушавайте за още 5 минути или до пълното омекване на боба.

Накрая готовото Чили кон Карне се отема от котлона и се поръсва с накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
514
43
32
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Чили кон карне е една от любимите рецепти на децата и често присъства на масата.
19.11.2024 19:08
Анонимен
Анонимен
Kсто гарнитура можете да добавите начос или сварен ориз в страни на яденето.
19.09.2024 18:26
Анонимен
Анонимен
С тази същата смес пълня червени чушки"Калифорния"и после в фурната.
26.01.2024 15:37
1
Анонимен
Анонимен
Чили кон карне буквално преведено означава чили с месо, така че можете да го правите със всякакъв вид месо. Ние предпочитаме с телешко. А за по-лесно слагаме боб от консерва. Този червения боб го има навсякъде по големите вериги.
25.04.2023 11:34
1
Анонимен
Анонимен
Страхотна вечеря.
13.11.2022 19:36
1
Анонимен
Анонимен
Винаги го правя по тази рецепта и е отлично вкусно.
13.02.2022 09:28
1
2
Miss Tasty
Miss Tasty
чилито е изключително ароматно, вкусно, пренася те в атмосферата на Мексико за секунди. Заслужава си да го пробва всеки. На мен ми е от любимите ястия
09.01.2020 11:25
4
Марин
Марин
Чилито става уникално с пърленки
14.02.2018 18:33
2
Stefan
Stefan
Макар, че чили кон карне се прави с телешко месо, рецептата е много вкусна и не е скъпа за джоба.
24.07.2016 13:43
1
Снежа Е.
Снежа Е.
Приготвих тази рецепта, но за разнообразие сервирах с пърленки или т.нар. питки Тортиля. Страхотна рецепта.
05.12.2015 20:18
1
ДЕЙЗИ
ДЕЙЗИ
Боба трябва да е предварително сварен или да е от консерва. Не ъанам кой е писал таъи рецепта но не е за начинаещи .Ако си начинаещ готвач едва ли ще сзумееш да я сготвиш както трябва. По добре си иъвадете рецептата от някой англииски сайт, там е обяснено много подробно и хубаво кое как се прави. В БГ. ИМА МНОООГО ДА СЕ УЧИМ ОЩЕ !!!!!
14.04.2015 17:42
3
17
1
Покажи всички подкоментари
Чо
Чо
Не пише кога се добавя къри-то.
19.01.2015 19:04
4
весо
весо
Поздравления,добра е рецептата.Възможни са и различни вариации.Традиционно е с говеждо месо, става и така или със смес.Вино слагам 1 к.ч., иначе за мен не се усеща вкуса.Червената чушка може и да е печена, не вреди да са и две. Люти чушки по-скоро 2 или 3, тогава няма нужда от чили, табаско и т.н.
29.03.2014 16:57
9
1
Милен
Милен
Чили кон карне се прави от телешко месо
27.02.2014 12:25
6
1
Покажи всички подкоментари
Тери
Тери
Става и от консерви боба. Не е задължително да е суров. Рецептата е страхотна!
08.01.2014 16:38
3
Koki
Koki
царевица не видях да пише никъде в съставките ?
26.08.2013 20:28
1
5
Ивелина
Ивелина
Аз правя Чили конкарне с кайма,боб от консерва и един специален фикс.
02.01.2013 09:49
5
Станислава
Станислава
Боба суров или от консерва трябва да е?
03.12.2012 13:27
3
Покажи всички подкоментари