Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Пилешка супа със зелен фасул

Пилешка супа със зелен фасул

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7528k2k5
Пилешка супа със зелен фасул
Снимка: Lenka
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Повече зеленчуци - повече витамини, по-вкусна пилешка супа, такова е правилото"

Необходими Продукти

  • чесън - 1 ск.
  • лук - 50 г кромид
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • домати - 50 г
  • мащерка - 1 к.л.
  • магданоз - 3 стр. пресен
  • черен пипер - 1 щипка
  • морска сол - 1 к.л.
  • зехтин - 20 мл
  • бульон - 1 бр. зеленчуков
  • картофи - 300 г
  • моркови - 100 г
  • карфиол - 200 г
  • зелен фасул - 300 г
  • пилешки бутчета - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете зеленчуците.

Бутчетата сложете във вода и ги сварете.

Извадете и обезкостете.

Сложете в тиган картофите и леко ги запържете, добавете морковите и лука, накрая добавете чесъна, разбъркайте и махнете от котлона.

Добавете ги във бульона от пилето, сложете зеленчуков бульон, доматите и пюрето, карфиола и подправките. Варете около 10 минути, накрая добавете и зеления фасул.

Сложете червен пипер и брашното, разбъркайте и сгъстете леко

Варете до готовност още 10-15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Наталия Петрова
Наталия Петрова
Пробвала съм всякакви съчетания с пиле, но с зелен фасул и през ум не ми е минавало да съчетая...
06.05.2016 22:07