Цяло пиле с ориз на фурна

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9802
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Сочно и обичано от всички - такова е нашето цяло пиле с ориз на фурна"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. около 1.2 кг
  • ориз - 2 ч.ч.
  • масло - 50 - 60 г
  • вода - 7 ч.ч.
  • домати - 1 бр.
  • сол
  • олио
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се измива, намазва се с малко олио и сол и се слага да се пече в центъра на голяма правоъгълна тава. Пече се на 150-180 градуса за около 40 мин.

След като пилето се е позапекло, наливаме в тавата гореща вода (7 ч.чаши), във водата сипваме и малко сол, черен пипер, червен пипер, маслота.

Разбъркваме внимателно и увеличаваме на фурната на 200 градуса. Оризът се почиства и измива и след като водата в тавата заври го сипваме вътре и разпределяме равномерно.

Печем още 10-15 мин., след което слагаме върху ориза резени домат, поръсваме със ситно нарязан магданоз и печем до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Юстиниян Ясенов
Юстиниян Ясенов
Стана супер! Понеже нямах домат сложих чери доматче нарязано. Важно е да се импровизира в готвенето. Аз лично не обичам пиле с ориз ако ориза е без нищо и затова винаги си правя преди това малко лук с моркови на тиган запърженки и след това ги слагам към ориза.
26.05.2024 20:43
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Често правя, много е вкусно!
04.05.2016 12:35
1
1
Покажи всички подкоментари