Питка Агънце

06/05/2016
"Не е като агнешко черверме, но тази питчица агне определено създава настроение и свършва много бързо..."
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо922
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 1 бр.
  • вода - 180 мл
  • брашно - 400 мл
  • олио - 3 с. л.
  • мая - 1 бр. суха
  • сол - 1 ч. л.
  • черен пипер - зърна за очи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесва се в купа брашно, сол, суха мая. Сипва се хладка водa, олио и белтъка на яйцето, жълтъкът е за намазване отгоре. Замесва се средно меко тесто, покриваме с кърпа да втаса 30 минути.

От втасалото тесто се отделя малки топчета за оформянето на глава, опашка, уши, крака на агънцето. Останалата част тесто се оформя на топчета и се нареждат едно до друго да оформят тялото на агнето.

Сглобява се цялото агне в намазана с олио тава. Поставят се зърна черен пипер за очи. Втасва още 10 минути, намазва се с разбит жълтък с малко олио. Печем в загрята фурна 170 градуса за 20-25 минути до приятен загар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Катя Благоева
Страхотна е!
0
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
06.05.2016 21:09
оригинална идея :) такова агънце ми се яде, от другото вече ми омръзна
0
0
Джемиле Чешлиева
Страхотна работа. Браво
0
0