Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък хляб»Тънка селска питка

Тънка селска питка

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9802
Тънка селска питка
Снимка: Наталия Петрова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Тази е от по-вталените питки, която не впечатлява с пухкавост, но пленява с вкус"

Необходими Продукти

  • вода - 150 мл
  • масло - 50 г
  • мая - 1 кубче
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 щипка
  • брашно - колкото поеме
  • чубрица
  • червен пипер
  • сол
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хладка вода разтваряме маята и маслото, след това прибавяме пресети брашно и солта, разбъркваме и постепенно добавяме още брашно, да се получи меко тесто.

Оставяме тестото да почине за 20 мин, .след което намазваме тавичка с масло, изсипваме вътре цялото тесто и с ръце го разтягаме да покрие цялата тава.

Печем за около 15-20 мин. на 180-200 градуса. След като питката е изпечена, я мажем с масло, с лъжица леко натискаме, поръсваме с чубрица и червен пипер и покриваме с кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Със шарена сол и вкусна яхния..малеее,топиш и ревеш за още :)))
06.05.2016 15:13
1
Покажи всички подкоментари