Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Франзели»Домашни франзели със семена

Домашни франзели със семена

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2272k3412k5
Домашни франзели със семена
Снимка: Биляна Владова
1 / 2
08/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"От кухнята се носи аромат на прясно изпечени домашни франзели, който е по-неустоим и от изтънчен френски парфюм."

Необходими Продукти

  • мая - 1 пакетче
  • брашно - около 1 кг
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • белтъци - 2 бр.
  • сол - 1 к.л.
  • захар - 1 к.л.
  • вода - 500 мл топла
  • семена - маково, ленено и сусамово семе
  • за намазване
  • жълтъци - 2 бр.
  • олио - 1 ч.л.
  • оцет - 2 - 3 капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се размива във водата и към тях се добавят последователно млякото, белтъците, сол, захар и брашно. От всичко това се замесва меко тесто.

Когато тестото е готово, се разделя на топки. От всяка топка се прави дълго червейче, което се усуква и се подреждат в продълговата тава. Тавата се покрива с кърпа и се оставя за 30 минути на топло.

През това време в купичка се разбиват жълтъците заедно с малко олио и оцет. С тази смес се намазват франзелите, когато втасат и отгоре се поръсват с маково, ленено и сусамово семе.

Пекат се в леко загрята фурна на 200 градуса до готовност. Когато се изпекат, голяма чиния се постила с кърпа и франзелите се подреждат отгоре, а със свободната половина от кърпата се закриват за 20- 30 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

К К
К К
Много са симпатични! Досега не съм опитвала да правя франзели, но бих опитала с тази рецепта!
15.05.2016 00:45
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Топли са невероятни.
08.05.2016 23:21
1
Албена Асенова
Албена Асенова
Леле,взех да дебелея само като гледам.
08.05.2016 15:18
1
Тодорка Спасова
Тодорка Спасова
Вкусни и апетитни
08.05.2016 15:00
1
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Изглеждат много пухкави и вкусни!
08.05.2016 13:35
1