Начин на приготвяне
Затоплете леко водата и разтворете в нея маята и захарта.
Пресейте брашното и прибавете към него солта. Разбъркайте и направете кладенче. Прибавете водата с маята и разбъркайте с лъжица. Ще се получи гъсто и лепкаво тесто. Покрийте съда със стреч фолио и го оставете за 20 минути.
След това отново разбъркайте за кратко и покрийте с фолио за още 30-40 минути. Това време ще е достатъчно тестото да втаса и удвои обема си.
Върху набрашнена повърхност прехвърлете тестото и го разделете на две еднакви части.
С набрашнени ръце оформете франзелите.
Поставете ги в тава, покрита с хартия за печене.
Загрейте фурната на 220 градуса. На дъното на фурната сложете купа с гореща вода.
Направете по няколко разреза на франзелите с остър нож и сложете да се пекат за около 20 минути, докато се зачервят леко.
След изпичане ги покрийте с памучна кърпа. Ако искате коричката на франзелите без месене да остане хрупкава, само ги охладете върху решетка.
Добър апетит!