Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Шишчета»Шишчета със свинско, лук и гъби

Шишчета със свинско, лук и гъби

Шишчета със свинско, лук и гъби
Снимка: цветослава киркова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"При шишчетата всичко е ясно, само да не пропуснете да ги мариновате, защото така стават най-крехки"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • лук - 2 глави кромид
  • печурки - 10 бр. гъби
  • сланина - 100 г
  • за марината
  • горчица - 1 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • червено вино - 50 мл
  • чер пипер
  • бял пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива, подсушава и смесва добре с продуктите за маринатата, оставя се в хладилник за 2 часа.

Маринованото месо се нанизва на шишчета, като се редува парче месо, сланина, гъба, четвъртинка кромид лук.

Готовите шишчета се пекат на грил тиган или скара. Поднасят се с гарнитура по избор.

Ако искате да са леко пикантни, добавете една ситно нарязана чили чушка в маринатата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: