Домашни вкусни кренвиршки

Тодорка СпасоваТодорка Спасова
Чирак
45
345
137
302
Домашни вкусни кренвиршки1 / 11
13/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне35 мин.
Сготви15 мин.
Общо50 мин.
Порции5
"По аромата ще ги познаете и няма да може да им устоите"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в половината от затопленото мляко, като добавите по 1 лъжица захар и брашно.

Разбъркайте и оставете сместа на топло за 10-тина минути, за да шупне. Пресейте брашното със солта, прибавете към него останалото мляко и захар, както и вече шупналата мая.

Замесете меко тесто и добавете олиото, продължете да месите още 10 минути или до получаването на хубаво еластично тесто. Оформете го на топка и сложете в намазнена купа.

Покрийте с кърпа и оставете на топло да втаса. След това го разделете на еднакви топки. Всяка една се разточва до получаването на малка овална питка. В единия ѝ край се слага кренвирш, а в другия се правят вертикални на пълнежа разрези.

Навийте и наредете кренвиршките в намаслена тава. Покрийте ги оставете да втасат за още 15 минути. Намажете с предварително разбитото с яйце мляко и печете в загрята на 220 градуса фурна за 10-15 минути.

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: