Начин на приготвяне
Фусилите се сваряват и изплакват със студена вода. Пилешкото филе се нарязва на хапки и се запържва в 3-4 с.л. олио в тиган, след като се позапържи се прибавя ситно нарязан кромид лук.
Пържим още 1-2 минути и прибавяме доматите (леко пюрирани), сол и подправки на вкус, щипка захар и ситно нарязан зелен лук. Разбъркваме и задушаваме за 1-2 минути, след това изсипваме всичко на дъното на тавичка и разстиламе равномерно.
Фусилите овкусяваме леко със сол и олио, разбъркваме и изсипваме в тавата върху пилешкото месо (като пласт). В купичка разбиваме яйцето и прясното мляко и с тях заливаме фусилите и пилешкото.
Слагаме във фурната да се пече за около 30 минути, след което изваждаме, поръсваме с настърган кашкавал и връщаме във фурната да се доизпече.
Коментари