Гювеч На едро

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9802k2
Гювеч На едро
Снимка: Наталия Петрова
1 / 3
12/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Апетитно и интересно предложение за приготвянето на гювеч!"

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 800 - 900 г
  • картофи - 1 кг
  • царевица - 4 бр. с кочана
  • лук - 4 големи глави
  • вода - 150 мл
  • домати - 50 мл от буркан
  • сол
  • масло - 50 - 60 г
  • За маринатата
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол - 1 с.л.
  • захар - щипка
  • зелен лук - 1 връзка
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • магданоз - 6 - 7 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маринатата: Лукът и магданозът се нарязват на ситно и се разбъркват хубаво със останалите съставки, след което към тях се прибавя месото, нарязано на големи хапки. Разбъркваме и оставяме да се маринова за 1 час.

След като се е мариновало месото си приготвяме един голям глинен гювеч и в него слагаме: обелени и измити картофи (цели), царевицата на големи парчета, лука, който е нарязан на едро.

Прибавяме и месото заедно с цялата марината, прибавяме и доматите, маслото (ако преценим слагаме и още сол) и разбъркваме хубаво. Затваряме гювеча, слагаме го най-отдолу във фурната и печем около 2 часа на 180-200 градуса или до готовност.

Необходимо е поне два пъти по време на готвенето да отворим гювеча и да разбъркаме внимателно, както и последните 20 минути от готвенето да махнем капака.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
сега нямаме прясна цялата царевица, но когато й дойде времето ще си имам едно наум
12.05.2016 23:53
2
Покажи всички подкоментари
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Интересно е предложението с царевицата,не съм слагала никога,но ще опитам :)
12.05.2016 17:43
1
Покажи всички подкоментари
К К
К К
За първи път виждам с цяла царевица!
12.05.2016 15:57
2
Покажи всички подкоментари