Питки с ким и магданоз

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k
4k
4k
2k
7
16/05/2016
Приготвяне80 мин.
Готвене30 мин.
Общо110 мин.
Порции12 бр.
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо397
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тестото, като смесваме бакпулвер, сол, захар, мая, куркума и към тях наливаме топла вода 1/2 чаена чаша. Разбъркваме добре, прибавяме олио - 1/2 к.ч., разбитото яйце и с брашно, колкото поеме, замесваме средно меко, еластично тесто.

Оставяме да втаса на топло и когато удвои обема си, замесваме отново, като ръсваме малко брашно.

От тестото правим малки топчета, колкото размер на орех. Всяко топче топваме в смес от разтопено масло и нарязан ситно пресен магданоз.

Топчетата тесто подреждаме в малки формички за кейкчета, намазани с мазнина.

Отгоре поръсваме с ким и оставяме да втасат. Когато са готови, изпичаме във фурна на 180 градуса до порозовяване, за приблизително 30-35 минути или колкото е необходимо.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
К К
К К
16.05.2016 23:21
Много обичам, такъв виз питки и със сигорност е вкусна!
1
0
Гергана  Георгиева
Много обичам питка с подправвки,правила съм с чубррица и много ми допадна.Бих опитала и тази рецепта
1
0
Ваня Благоева
Изглеждат супер вкусни, и аз досега не бях правила с магданоз.
1
0
Илияна Димова
Благодаря
1
0