Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Питки с ким и магданоз

Питки с ким и магданоз

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Питки с ким и магданоз
Снимка: Илияна Димова
2 / 6
16/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
110 мин.
Порции
12 бр.

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр. прясно
  • вода - 1/2 ч.ч. топла
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • мая - 1/3 кубче прясна
  • захар - 1 к.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • куркума - 1/2 к.л.
  • олио - 1/2 каф.чашка
  • брашно - колкото е необходимо за еластично тесто
  • магданоз - 4 - 5 с.л. нарязан пресен
  • масло - 1 к.ч. разтопено
  • ким - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тестото, като смесваме бакпулвер, сол, захар, мая, куркума и към тях наливаме топла вода 1/2 чаена чаша. Разбъркваме добре, прибавяме олио - 1/2 к.ч., разбитото яйце и с брашно, колкото поеме, замесваме средно меко, еластично тесто.

Оставяме да втаса на топло и когато удвои обема си, замесваме отново, като ръсваме малко брашно.

От тестото правим малки топчета, колкото размер на орех. Всяко топче топваме в смес от разтопено масло и нарязан ситно пресен магданоз.

Топчетата тесто подреждаме в малки формички за кейкчета, намазани с мазнина.

Отгоре поръсваме с ким и оставяме да втасат. Когато са готови, изпичаме във фурна на 180 градуса до порозовяване, за приблизително 30-35 минути или колкото е необходимо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

К К
К К
Много обичам, такъв виз питки и със сигорност е вкусна!
16.05.2016 23:21
1
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Много обичам питка с подправвки,правила съм с чубррица и много ми допадна.Бих опитала и тази рецепта
16.05.2016 17:01
1
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Изглеждат супер вкусни, и аз досега не бях правила с магданоз.
16.05.2016 15:43
1
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Разкошни са, никога не съм правила със магданоз.
16.05.2016 13:59
1
Марияна
Марияна
Струват ми се много хубави.Добре изглеждат.Ще ги изпробвам
16.05.2016 13:03