Терин с шунка и чушки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Терин с шунка и чушки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-5
"Вкусен е и си струва - свежа комбинация от чушки и яйца с ароматна кашкавалена заливка"

Необходими Продукти

  • яйца - 8 броя
  • чушки - 250 г червени и зелени
  • шунка - 150 - 200 г
  • лук - 1 стрък зелен
  • масло - около 30 г
  • сол
  • черен пипер
  • кимион - на вкус, по желание
  • кашкавал - по желание, за запичане
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете шунката и чушките на дребни парченца. В купа разбийте яйцата заедно с щипка сол, прясно смлян черен пипер, счукания кимион и ситно нарязания лук.

В продълговата кексова форма сложете хартия за печене. В тиган сгорещете 10 г масло, прибавете 1/3 от яйцата и бъркайте, докато сместа леко се сгъсти. Изсипете в кексовата форма и повторете процедурата като приготвите още 2 такива части.

Между всяка отделна част на 2 пъти разпределете чушките и шунката. Сложете терина да се пече в предварително загряна фурна на 170 градуса за 20 минути. По желание малко преди да извадите посипете с настърган кашкавал и запечете до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Вилияна
Вилияна
Благодаря за рецептата! Към Мел - ако си прочела изобщо рецептата - "понятието" 1/3 е за част от осемте яйца :)
18.11.2013 22:10
2
мел
мел
ЗА ПЪРВИ ПЪТ В ЖИВОТА СИ СРЕЩАМ ПОНЯТИЕТО-1/3 ЗА ЯЙЦА
18.11.2013 21:26
1