Гръцка мусака с мляко

Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуру1492140615255
17/05/2016
"Признаваме, че имаме слабост точно към тази мусака - сочна и ароматна "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 493
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите и ги режем на кубчета или резенчета. Леко ги запържваме, след което ги редим в тава. В дълбок тиган запържваме лука и каймата.

Добавяме от подправките и доматите, нарязани на дребно. Оставяме да покъкри около 15 минути, след което изсипваме върху картофите.

Патладжана сме обелили, осолили и изцедили от горчивия сок, запържваме го леко и редим върху каймата. Приготвяме соса, като запържваме 2 супени лъжици брашно в маслото и добавяме прясното мляко при непрекъснато бъркане.

Когато свалим от котлона добавяме яйцата. Поливаме мусаката със соса и печем на 170 градуса. Гарнираме с кисело мляко и чесън.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Ваня Благоева
До сега не съм приготвяла мусака с патладжани, допадна ми идеята.
0
0
Катя Благоева
Не съм опитвала досега, но с удоволствие ще опитам в вашата рецепта! Браво!
0
0
Ваня Георгиева
Благодаря за съвета! Това беше снощната вечеря но моите трима мъже в къщи избързаха и я бяха наслагали по чиниите едва успях това да снимам. :( Друг път и тиквички слагам на колелца но нямах за тази.
0
0