Пиле фламбе

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Пиле фламбе2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • лук - 500 г
  • картофи - 500 г
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • масло - 125 г
  • лимони - 1 бр., изцеден сок
  • коняк - ½ ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме месото на парчета, овкусяваме го с подправките и лимоновия сок.

Слагаме го в съд, в който ще го печем и отгоре нарязваме половината от маслото. Покриваме съда с фолио за печене.

Печем пилето на 190 градуса за около 50 минути.

В отделни съдове сваряваме картофите и лука цели.

Готовото месо изваждаме и слагаме в сервизна чиния. Отстрани нареждаме сварените картофи и лук, поливаме всичко с останалото масло, в което сме запържили червения пипер и поръсваме с черен пипер.

Преди да поднесем поливаме с коняка и запалваме месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: