Ароматни картофи по гръцки

Monika IvanovaMonika IvanovaМастър Шеф44010643725
20/05/2016
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 958
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • картофи - 8 големи
  • олио - 1/2 ч.ч. или зехтин
  • вода - 1 ч.ч.
  • лимони - сока от половин
  • чесън - 2 скилидки пресован
  • риган - 1 к.л.
  • черен пипер - 2 щипки
  • сол - на вкус
  • канела - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се режат по дължина на 6-8 по-дебели парчета. Слагаме в йенска тенджера, изсипваме всички останали съставки и разбъркваме добре.

Слагаме в предварително загрята на 250 градуса фурна и оставяме да се пече, докато не се изпари всичката течност, като разбъркваме няколко пъти по време на печене, за да не остане сурова част.

Понякога водата се изпарява прекалено бързо, а картофите още не са готови и тогава доливам още малко, докато не видя, че картофите са омекнали и хванали хубав златист загар.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар