Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Пълнен патладжан с кайма и лютеница

Пълнен патладжан с кайма и лютеница

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9802
Пълнен патладжан с кайма и лютеница
Снимка: Наталия Петрова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Тези сочни пълнени патладжани ще спохождат съня ви всяка нощ, ако не ги опитате възможно най-бързо Рецептата им влезе в Топ 20 на най-вкусните летни ястия"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр. средно големи
  • кайма - 300 - 350 г овкусена
  • лютеница - 2 с.л. ситно смляна
  • лук - 1 голяма глава кромид
  • моркови - 1 бр.
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • захар - щипка
  • олио - 4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се измива, разрязва се през средата (по дължината), издълбават се и всичко се слага в гевгир, хубаво посоляваме и се оставя за половин час да се оцежда.

След като патладжанът се отцеди, го изплакваме и подсушаваме с кухненска хартия. Вътрешната част на патладжана я нарязваме на ситно и по-късно ще запържим с каймата.

В тиган слагаме олиото и в него задушаваме последователно при често разбъркване: нарязан на ситно патладжан (вътрешности), настърган морков, нарязан на ситно кромид лук, каймата, нарязани на ситно чесън и магданоз, лютеницата, щипка сол и щипка захар, разбъркваме за няколко секунди и изсипваме сместа в чиния.

В същия тиган, без да го измиваме и да наливаме мазнина, запичаме леко патладжана от всички страни.

След като патладжанът е готов, го нареждаме в тава върху хартия за печене, пълним го с плънката и запичаме за 10-15 минути в загрята на 200 градуса фурна.

След като е готов, го изваждаме от фурната и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: