Тутманик с типово брашно и сирене

23/05/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру225885882818
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 599
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • мая - 1 бр. суха
  • прясно мляко - 250 мл
  • вода - 100 мл за маята
  • олио - 3 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • яйца - 3 бр. без един жълтък
  • сирене - 200 г
  • масло - 50 г за намазване
  • семена - 1 с.л. за поръсване
  • брашно - 600 г типово
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сухата мая се разбърква в хладка вода сус захарта и щом шупне, се сипва в кладенчето на брашното. Добавят се яйцата, олиото, солта, прясното мляко. Разбърква се добре с вилица и замесваме меко тесто. Покрива се с фолио и оставяме 40 минути да втаса.

Готовото тесто се разделя на три равни части. Всяка се разточва на кора, намазва се с масло и се поръсва с натрошени сирена. Навива се на руло, усуква се като въже и поставяме в намазана с мазнина тава, навито като охлюв.

Останалите две парчета се оформят по същия начин и се нареждат в тавата. Намазва се с разбит жълтък с 1 с.л. прясно мляко, поръсват се семена. Поставя се във фурната и включваме на 180 градуса.

Докато се загрява, тестото се надига и печем до златисто. Изважда се от фурната, намазваме с масло и нападаме.

Добър апетит ! подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
Браво Вили много добра рецепта и много хубав се е получил. Моя само е без семена.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв