Савойски бисквити

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Савойски бисквити1 / 2
20/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.

Необходими Продукти

  • масло - 40 г
  • захар - 20 г
  • нишесте - 75 г
  • брашно - 50 г
  • пудра захар - 125 г
  • яйца - 3 бр.
  • портокалов сок - 1 с.л.
  • вода - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазваме форма за кейк с масло, поръсваме отвътре със захарта размесена с нишесте.

В отделен съд разбиваме 75 г от пудрата захар с трите жълтъка. Прибавяме водата и портокаловия сок. Към тях прибавяме белтъците разбити с останалата захар.

Размесваме двете смеси внимателно и към тях прибавяме брашното.

Изсипваме всичко във формата, като леко я удряме веднъж в повърхност, за да излезе въздуха на тестото.

Печем сладкиша в предварително загрята слаба фурна до зачервяване.

Оставяме за 24 часа във фурната и чак след това разрязваме на филии.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: