Пикантни пилешки бутчета на тиган

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
353
669
257
2
27/05/2016
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо855
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 500 - 600 г
  • соев сос - 1/2 ч.ч.
  • кетчуп - 4 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • розмарин
  • мед - 1 с.л.
  • чесън - пресен, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се измиват и се слагат в купа с капак. Към тях се прибавят останалите продукти, като подправките са на вкус, хубаво разбъркваме, затваряме с капака и оставяме в хладилник да се мариноват за около час.

След като са готови бутчетата, ги изваждаме от маринатата и ги слагаме да се пекaт в сух тиган на слаб огън.

Няколко пъти завъртаме всички бутчета, за да може да се изпекат равномерно от всички страни.

След като са готови, изваждаме ги и ги сервираме със сос по наше желание.

Аз съм приготвила сос, като съм смесила кетчуп и кисело мляко в съотношение 1:1, според мен много подхожда на бутчетата.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ваня Георгиева
Много интересно ако не се сложи горчица с какво мога да я заменя.
0
0
Наталия Петрова
Зависи какви пикантни подправки харесвате и дали харесвате.Може да се сложи чили,чесън на прах, а може и просто да изключиш горчицата.
0
0