Вкусни рогчета

Вкусни рогчета
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
15
"Ароматни рогчета, заради които си струва да станете по-рано дори в почивен ден"

Необходими Продукти

  • мая - 20 г
  • брашно - 700 г
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • мас - 150 г разтопена
  • яйца - 3 бр.
  • вода - 100 мл
  • за плънката
  • сирене - 200 г
  • белтъци - 1 бр. бр
  • за намазване
  • жълтъци - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разбърква в топла вода с захарта и се оставя да бухне. Сипва се в брашното, добавя се разтопена мас, сол, яйцата и замесваме меко тесто.

Оставя се да втаса 30 минути. После се разделя на 15 топчета. Всяко се сплесква с длани на правоъгълник.

В средата поставяме плънка от натрошено сирене, смесено с разбит белтък и оформяме рогче с дължина 16 см.

Рогчетата се нареждат в тава. След като останат 20 минути покрити с кърпа или фолио, намазвам с разбит жълтък.

Печем в загрята фурна 180 градуса до готовност.

Вкусните рогчета са чудни.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни рецепти за домашни рогчета, рогчета с мас или кренвиршки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марияна
Марияна
Много добре изглеждат рогчетата, и със сигурност много апетитни. С какво количество олио мога да заменя маста която слагате?
28.05.2016 15:07
3
1
1
Покажи всички подкоментари