Маймунски хляб с подправки

enggell2020@abv.bgenggell2020@abv.bgГотвач278565951
28/05/2016
"Няма фокуси, няма маймунджилъци - този хляб ще ви вземе акъла направо "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо45 164
  • Преглеждания за месеца622
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • за тестото
  • мая - 30 г
  • захар - 1 с.л.
  • топла вода - 400 мл
  • олио - 3 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • брашно - 700 г
  • за овалване
  • олио
  • масло
  • чубрица
  • червен пипер - сладък и лют
  • черен пипер
  • кимион
  • лютеница - домашна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме стандартно тесто за хляб, което втасва 30 - 40 мин. на топло. Намазваме голяма, кексова форма с олио.

В една купичка смесваме 3-4 с.л. домашна лютеница с 2 с.л. олио. В чиния смесваме сухите подправки.

Късаме малки топчета от тестото и потапяме в лютеницата, подреждаме първия ред във формата.

Втория ред всяко топче омазваме с масло и поръсваме със сухите съставки. Трети ред пак топим в лютеница и така, докато свърши тестото или докато се напълни формата.

Оставяме да втаса за 10 мин. и печем в загряла фурна. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Марияна
Марияна
28.05.2016 15:51
Много добре изглежда вашият маймунски хляб.Браво! Правила съм го веднъж и стана много вкусен /рецепта от сп. Кулинарен журнал/, но не съм го снимала.
3
0
enggell2020@abv.bg
enggell2020@abv.bg
28.05.2016 16:02
Много благодаря! За първи път го правих у наистина стана уникално вкусен, варианти и рецепти разбира се има много. Аз го направих по мой вкус, идеята е от кулинарните групи.
2
0