Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Разядки»Разядка с патладжан и лук

Разядка с патладжан и лук

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9812k2
Разядка с патладжан и лук
Снимка: Наталия Петрова
2 / 3
29/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • лютеница - 3 ч.л.
  • магданоз
  • чесън - пресен
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се разрязва на две по дължина, посолява се и се оставя да се оцеди (около 30 мин). След като се е отцедил, патладжана го изплакваме и слагаме с кората нагоре във фурната да се изпече до готовност (30-40 мин. на 180-200 гр.).

След като се изпече патладжана го оставяме да изстине и през това време запържваме лука. Лукът се нарязва на полумесеци, овалва се в сол и олио и се пече в сух тиган (да не омеква много).

След като патладжана изстине го обелваме нарязваме на малки кубчета и към него прибавяме ситно нарязани магданоз и чесън, както и черен пипер и олио на вкус.

В центъра на чиния слагаме от патладжана, около него слагаме от лука, а върху патладжана се слага 1 лъжичка лютеница.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: