Качамак със сирене и масло

enggell2020@abv.bgenggell2020@abv.bgГотвач278565951
30/05/2016
"Уж обикновен качамак, а не можем да спрем да си хапваме, толкова е вкусен със сирене и кашкавал "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 667
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • царевично брашно - 100 г
  • сол - 1 к.л.
  • сирене - 50 г
  • масло - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагам подсолена вода(около 500 мл.) на котлона. Малко преди да заври, дърпам и добавям царевичното брашно.

Бъркайки, връщам на котлона и варя, докато се свари. Започва да се отделя от стените на съда. Намокрям съд със студена вода.

Добавям маслото към качамака и разбърквам. Изсипвам сварения качамак и заглаждам, оставям да изстине.

Преди да сервирам настъргвам сирене и поръсвам с червен пипер.

П.П. Може да се прави и с царевичен грис. Знам, че по принцип се залива с запържено масло и червен пипер, но това е моят начин, по който съм избрала да сервирам.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар