Начин на приготвяне
В купа слагаме захарта и яйцата и разбъркваме с миксер на висока степен за 4-5 минути. След това добавяме олиото и ванилията и отново разбъркваме докато сместа ги усвои.
Прибавяме пресятото брашно с бакпулвера и разбъркваме до еднородна смес. Разстиламе сместа върху тава постлана с хартия за печене. Печем за около 10 минути на 180 градуса.
През това време приготвяме крема като с миксер разбиваме сиренето рикота с пудрата захар и накрая добавяме нарязаните ягоди или сладко от ягоди.
Когато блата е готов, докато е още топъл го навиваме на руло с помощта на кърпа. След като изстине го мажем с крема и навиваме отново. Украсата е по избор. При мен е от шоколадови топчета.