Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб от Средиземноморието

Хляб от Средиземноморието

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Хляб от Средиземноморието
Снимка: Vildan Ahmedova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • вода - 230 мл топла
  • зехтин - 3 с.л.
  • мая - 1/2 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • маслини - 50 г
  • сушени домати - 50 г мариновани
  • мащерка - 3 стръка прясна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шупваме маята в топла вода с прибавената захар и 1 с.л брашно. Пресява се брашното. Правим си кладенче, в което се слагат солта, зехтинът, шупналата мая с водата и захарта.

Нарязваме предварително обезкостени маслини. Нарязваме и сушените домати на ситно. Замесваме тестото върху набрашнен плот. Оставяме да втаса за 50 минути.

Намазняваме и набрашнена тавичката, в която ще печем. Оформяме тестото като овал. Отгоре правим няколко разреза с нож. Печем на 180 градуса в предварително загрята фурна.

В края на скарата слагаме и купичка с вода. Парата, която се изпарява, спомага за образуване на хубава коричка. Вече готов режем на филии и хапваме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: