Снежен крем

Христилияна ЛичеваХристилияна ЛичеваМастър Шеф346953506
05/06/2016
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо668
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата разделям на белтъци и жълтъци. Белтъците разбивам на сняг с 1 к.ч. захар.

Прясното мляко + 1 ч.ч. захар слагам да завират. Във врящото мляко пускам по 1 с.л. лъжица от белтъчната смес.

Белтъчната смес престоява в млякото не повече от 3-4 минути. След което ги вадя.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Симона
Симона
16.06.2016 21:23
А нишестето и ванилията кога и къде ?
0
0
Христилияна Личева
млякото в което се пускат белтъците се прецежда. В него се слагат
жълтъците разбити с 3-4 с.л нишесте и 2 ванилий. Остава се малко да поври, докато се сгъсти. Бърка постоянно.
0
0