Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Сладки кифлички с мармалад и канела

Сладки кифлички с мармалад и канела

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Сладки кифлички с мармалад и канела3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
20-25 бр.
"Сигурни сме, че в Рая сервират точно такива кифлички. Иначе няма да е никакъв Рай без тях"

Необходими Продукти

  • брашно - 360 г
  • захар - 4 с.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • сирене - 250 г крема, тип Филаделфия
  • масло - 250 г размекнато
  • сметана - 60 г
  • ванилия - 1 ч.л. есенция
  • сладко - 8 с.л. гъсто, от кайсии или по вкус
  • орехи - 1 ч.ч. печени и смлени
  • стафиди - 90 г
  • захар - 3 ч.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • сметана - 1 с.л. течна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното, захарта и солта се смесват, добавят се маслото и крема сиренето и се омесва, докато не стане на трохи. Добавят се сметаната и ванилията, омесва се (с брашното да не се прекалява, по - добре да се сложи по - малко и при нужда да се добави още). Тестото се доомесва на добре набрашнен плот, разделя се на четири части, които се завиват във фолио и се поставят в хладилник за 1 и 1/2 час (най - добре за цяла нощ).

Смесват се конфитюра, орехите и стафидите. Тестото се изважда от хладилника и всяка част (поотделно, за да не стои тестото дълго време на стайна температура) се разточва в кръг, разрязва се на 8 триъгълника.

На широката част на триъгълника се нанася по 1 ч.л. от плънката, навива се на рулце и се поставя на покрита с пекарска хартия тава. Сладките се смазват с течна сметана и се поръсват със сместа от захар и канела. Пекат се в загрята до 190 градуса фурна (скарата се поставя на средно ниво) около 20 - 25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
56
44
31
20
10
Дай твоята оценка: