Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Спаначени пурички в индийски стил

Спаначени пурички в индийски стил

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Спаначени пурички в индийски стил2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
20

Необходими Продукти

  • спаначени листа - 20 бр. едри листа
  • картофи - 500 г сварени, смачкани грубо
  • масло - 2 с.л.
  • лук - 1 глава нарязан на ситно
  • джинджифил - 1 ч.л. нарязан на ситно
  • къри - 1 с.л. на прах
  • кимион - 1 ч.л. на зърна
  • люти чушки - 1 бр. нарязана на ситно
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • За панировка
  • оризово брашно - ½ ч.ч. или нишесте
  • брашно от нахут - ½ ч.ч.
  • газирана вода - 1 ч.ч. ледена
  • сол - 1 щипка
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарваме спаначените листа за 5 секунди във вряща подсолена вода и ги отцеждаме.

Задушаваме лука в маслото и добавяме подправките и доматеното пюре, картофите и разбъркваме всичко, подправяме със солта и черния пипер и оставяме да се охлади.

От получената смес оформяме рулца, които завиваме стегнато в спаначено листо и оставяме да стегнат в хладилника за 30 минути.

Разбъркваме продуктите за панировката и в нея потапяме рулцата, пържим ги на маслена баня за 1 минута.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: