Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Ориз на Фурна»Ориз с крилца по бабина рецепта

Ориз с крилца по бабина рецепта

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Ориз с крилца по бабина рецепта
Снимка: Марияна
1 / 2
10/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
125 мин.
Порции
4
"Специалното на тази бабина рецепта е...че няма нищо специално и точно затова е супервкусно Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 4 крилца
  • лук - 1 глава
  • ориз - 1 ч.ч.
  • бульон - 3 ч.ч. прецеден (от пилето)
  • сол
  • черен пипер - на зърна
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подариха ми две домашни пилета. Отделих си крилцата, за да ги сготвя с ориз - ядене, което правеше баба - непретенциозно, съвсем обикновено, но много вкусно.

Крилцата от пилетата се измиват добре и се слага в подсолена вода. Вече сварени, прецеждаме бульона в отделна тенджерка.

Нарязваме си глава лук и го задушаваме леко в олио в дълбок тиган. Измиваме ориза, слагаме и него при лука, разбъркваме.

След като стане прозрачен, добавяме от прецеденият пилешки бульон, който дава хубав вкус и жълт цвят. Подправяме на сол и черен пипер на зрънца.

В тава се слагат оризът с бульона, отгоре сварените пилешки крилца. Слагам да се пече в умерена фурна.

След като ястието е готово, можем да поръсим с нарязан на ситно джоджен. Сипваме порцийка в чиния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: