Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака с кайма, чушки и сос Бешамел

Мусака с кайма, чушки и сос Бешамел

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Мусака с кайма, чушки и сос Бешамел
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Тази рецепта за Мусака направо ни шашна...Ядем и ревем"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • ориз - 100 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • чушки - 5 - 6 бр. печени (червени)
  • за соса
  • масло - 50 г
  • брашно - 1 с.л.
  • прясно мляко - 500 мл
  • индийско орехче
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете лука, моркова и ориза. Прибавете каймата, подправките и след няколко минути налейте малко вода.

След като оризът поомекне, изсипете сместа в тавичка. Отгоре наредете изпечените чушки.

Направете соса, като загреете маслото и в него запържите брашното. Сипете млякото и бъркайте докато се сгъсти. Разбийте яйцата и на тънка струя ги прибавете към соса.

Разбъркайте добре.

Изсипете соса върху чушките и поръсете с 1/2 от кашкавала. Печете на 200 градуса около 30 минути.

Извадете мусаката от фурната, поръсете с останалия кашкавал и допечете.

Мусаката с кайма, чушки и сос Бешамел е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Shelly Stoyanov
Shelly Stoyanov
Аз на това му каазвам в къщи Мъзеливи пълнени чушки :-D
10.12.2017 08:56
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Уау! Уникална вкусотия,изглежда супер апетитно,слагай чинийка и за мен,Доби :)
14.06.2016 17:44
3
1
Покажи всички подкоментари