Мусака с кайма, чушки и сос Бешамел

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k
6k
2k
5k
6
Мусака с кайма, чушки и сос Бешамел
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
14/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви35 мин.
Общо55 мин.
Порции6
"Тази рецепта за Мусака направо ни шашна...Ядем и ревем"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете лука, моркова и ориза. Прибавете каймата, подправките и след няколко минути налейте малко вода. След като оризът поомекне, изсипете сместа в тавичка. Отгоре наредете изпечените чушки.

Направете соса, като загреете маслото и в него запържите брашното. Сипете млякото и бъркайте докато се сгъсти. Разбийте яйцата и на тънка струя ги прибавете към соса. Разбъркайте добре.

Изсипете соса върху чушките и поръсете с 1/2 от кашкавала. Печете на 200 градуса около 30 минути. Извадете ястието от фурната, поръсете с останалия кашкавал и допечете.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: