Пълнозърнеста вита баница

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k
6k
2k
4k
6
14/06/2016
"Любимата баница със сирене такава, каквото всички я знаем и обожаваме Да ви е сладко!"
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 315
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Вита Баница

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с киселото мляко, олиото, брашното и бакпулвера. В купа натрошете сиренето.

Вземете две кори за баница, намажете ги с яйчната смес и поръсете със сирене. Завийте на руло и после ги увийте в намаслена тавичка на охлюв.

Така направете със всички кори. Към останалата смес чукнете още едно яйце и налейте малко прясно мляко. С тази смес залейте баницата.

Отгоре наредете парченца масло и печете на 200 градуса за 30-35 минути. Извадете баницата от фурната и я покрийте с чиста кърпа.

Точилка за баници, тутманици и баклави - 43 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Точилка за баници, тутманици и баклави - 43 см
17.50 лв.
Виж ››

Много удобна и практична дървена точилка, с която ще разточите вкусни баници

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар