Кефал на фурна

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Кефал на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Вие пригответе кефала, а ние ще донесем бирата!"

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг кефал (2 риби)
  • домати - 3 - 4 броя
  • прясно мляко - 80 мл
  • масло - 4 - 5 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 1/2 връзка
  • лимони - сокът на 1 лимон
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете кефалите, осолете ги и ги оставете да престоят за 20 минути. Намажете ги с олио, цепнете им коремчетата и ги напълнете с магданоз и изцедете лимонов сок.

Всеки кефал увийте в пергаментова хартия за печене и ги сложете в тава да се запекат за 1/2 час на около 180 градуса. Махнете хартията и сложете рибата в чиния.

В съд на котлона запържете 2 равни с.л. брашно в маслото и добавете черен пипер. Прибавете обелените предварително и нарязани на ситно домати.

Посолете на вкус и щом се получи сос, разредете с прясно мляко. Оставете соса да ври още 3-4 минути и махнете от котлона. По желание добавете още лимонов сок и накълцан магданоз.

Друг вариант е да приготвите соса и да го сложите заедно в опечената риба в тавичка и да се запече всичко за 10-тина минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
53
43
33
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

грозди шамандуров
грозди шамандуров
добре е ама защо не казахте че рибата не трябва да е жива
17.02.2012 18:33
4
1