Вкусната лютеница на баба

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
377
2k
1k
949
4
16/06/2016
"Семейна рецепта за вкусна лютеница, която се предава от баба на внучка и от майка на дъщеря "
Приготвяне80 мин.
Готвене120 мин.
Общо200 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 556
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме чушките от семките, измиваме и подсушаваме. Измиваме патладжана. Печем чушките и патладжана в чушкопек или на плоча.

При липса може и на фурна. Слагаме ги в тенджера с капак, за да се задушат и по-лесно да се обелят.

Обелваме чушките и патладжана от люспите. Смиламе ги едро и добавяме доматеното пюре. Слагаме лютеницата да се вари на слаб огън с олиото.

Прибавяме солта и захарта. Когато заври се бърка често , за да не загори. Готовата лютеница слагаме в бурканчета и ги стерилизираме за около 25-30 минути.

Ретро затварачка за буркани тройна
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Ретро затварачка за буркани тройна
14.99 лв.
Виж ››

Приготвянето на зимнина никога не е било толкова лесно, колкото с тази много практична тройна затварачка на буркани, с която с лекота ще затваряте три различни вида буркани.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар