Свинско задушено с лук

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
961
2061
5
17/06/2016
"Гледаме много сериозно на свинското задушено с лук, толкова сериозно, че отсега си поръчваме втора порция "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 607
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата118
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на по-едри парчета. Сложете маслото в тиган и загрейте на котлона. Сложете две клонки мащерка и няколко листенца салвия да се запържат за няколко секунди. Така подправките ще пуснат аромата си.

Махнете подправките, изсипете маслото в тенджерка и прибавете олио към маслото, оставете да се загрее и сложете парчетата месо да се запържат на силна температура.

Нарежете лука на полумесеци и го добавете към месото, разбъркайте и пържете до златисто на месото и лука. В купа сложете виното, сол, пипер и изпържените подправки, разбъркайте и добавете течността към полуизпърженото месо. Разбъркайте всичко и покрийте с капак.

Намалете котлона на средна температура и задушавайте месото около 30 минути до изпаряване на течността, като периодично разбърквате. Поднесете с лют пипер по желание и студено вино.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
К К
К К
18.06.2016 19:41
Често го приготвям вкъщи, но досега не съм опитвала с бяло вино! Предполагам е по сочно и ароматно!
0
0