Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Мезета»Пържена трицона

Пържена трицона

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2093
Пържена трицона3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Класическа рецепта, чиито вкус ни изпраща на морето - където вечерите са топли, приятелите верна, а атмосферата - неповторима"

Необходими Продукти

  • трицона - 500 г
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замразената трицона вадим от камерата, слагаме я в купа, наливаме студена вода и щом малко се поразмрази, но не напълно, изцеждаме водата.

В тиган, хубаво е да е голям, сипваме олио, слагаме го на котлона.

В чиния сипваме малко брашно, вземаме част от рибата, овалваме я и една по една слагаме в сгорещеното олио, за да не се залепне една за друга.

Пържим до готовност. Аз не съм я препържвала, защото не я обичаме много хрупкава, но всеки може да си я приготви по-вкуса си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
С прясно изцеден лимонов сок рибката става прекрасна.
30.06.2016 19:49
4
1
Покажи всички подкоментари