Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхнии»Лятна чушчена манджа

Лятна чушчена манджа

Лятна чушчена манджа
Снимка: Веселина Константинова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Мамините рецепти са най-вкусни и обичани Веднага слагаме тази рецепта в любими"

Необходими Продукти

  • чушки - 6 - 7 бр.
  • доматен сок - 300 мл
  • лук - 1 - 2 глави, средно големи
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • захар - 1 ч.л.
  • магданоз
  • чубрица
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително изпечете чушките и ги обелете. Изпържете ги и ги нарежете на парченца, като отстраните семенната част.

Нарежете лука на ситно и го запържете в олиото. Добавете червения пипер и доматения сок.

Сложете чушките, нарязания на ситно чесън и добавете 1 ч.ч. хладка вода.

Овкусете със сол и прибавете захарта. Гответе, докато яхнията остане на мазнина.

Размийте брашното с малко вода и сгъстете ястието. Поръсете с ронена чубрица и ситно нарязан магданоз.

Доматеният сок може да се замени с пресни домати, като ги обелите и нарежете на парченца.

Първото сготвено ястие от мен по рецепта на моята майка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Това ястие ми е спомен от детството и първите уроци от моята майка в кулинарията. Тогава нямаше компютри, таблети и телефони и заниманията на децата бяха много- по-различни.
Събирахме се махалата и всеки носеше кой чушки, кой домат, лук и си приготвяхме така ароматната лятна манжичка.
После естествено си облизвахме чиниите и ни беше много вкусно и забавно.
21.06.2016 08:22
1