Начин на приготвяне
Предварително изпечете чушките и ги обелете. Изпържете ги и ги нарежете на парченца, като отстраните семенната част.
Нарежете лука на ситно и го запържете в олиото. Добавете червения пипер и доматения сок.
Сложете чушките, нарязания на ситно чесън и добавете 1 ч.ч. хладка вода.
Овкусете със сол и прибавете захарта. Гответе, докато яхнията остане на мазнина.
Размийте брашното с малко вода и сгъстете ястието. Поръсете с ронена чубрица и ситно нарязан магданоз.
Доматеният сок може да се замени с пресни домати, като ги обелите и нарежете на парченца.
Първото сготвено ястие от мен по рецепта на моята майка.
Коментари
Събирахме се махалата и всеки носеше кой чушки, кой домат, лук и си приготвяхме така ароматната лятна манжичка.
После естествено си облизвахме чиниите и ни беше много вкусно и забавно.