Царевични понички

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
Царевични понички1 / 2
05/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 150 г
  • бяло брашно - 75 г
  • царевично нишесте - 2 с.л.
  • бакпулвер - бр.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1/2 глава наситнен
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 180 мл
  • масло - 1 с.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме брашната с нишестето, бакпулвера, подправките, разбитите яйца, наситнения лук и пресования чесън.

Затопляме млякото и прибавяме маслото да се разтопи, постепенно добавяме брашното с яйцата и бъркаме, охлаждаме получената смес.

С помощта на лъжица взимаме от сместа и пържим поничките в загрято олио, отцеждаме от излишната мазнина и сервираме топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: