Заешко с картофи и гъби

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Заешко с картофи и гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4-5
"Не може да приготвите вкусно заешко, ако преди това не го мариновате. Тази и други хитрини за приготвяне на заешко месо ще намерите при нас"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 1 заек
  • моркови - 3 - 4 броя
  • лук - 1 глава, голяма
  • целина - 1 малка глава
  • гъби - 200 - 300 г печурки
  • картофи - 3 броя
  • бяло вино - 200 мл
  • вода - към 500 мл
  • масло - 2 с.л. пълни или 3/4 ч.ч. олио
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • червен пипер
  • черен пипер - на вкус
  • сол
  • чесън - няколко скилидки
  • магданоз - 1/2 връзка накълцан
  • дафинов лист - 2
  • карамфил - 4 - 5
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе марината от водата, оцета, виното, морковите, лука, дафиновите листа, черния пипер и карамфилчетата. Оставете я да ври 10 минути, махнете я от котлона, оставете да се охлади напълно и накиснете в нея заешкото и оставете да се маринова 8-10 часа.

На следващия ден подсушете заешкото, порционирайте го и го сложете в маслото или олиото да се запържи равномерно. Извадете заешкото и в същата мазнина сложете да се запържат нарязаните лук, моркови, целина.

Щом леко поомекнат, добавете почистените и нарязани гъби. Добавете сол, черен и червен пипер и долейте бялото вино. След като кипне, добавете водата, нарязаните домати и картофите. Разбъркайте и оставете всичко да се задушава за 5 минути.

Към получения сос добавете размитото в малко вода брашно, заешкото, накълцан магданоз и чесън. Похлупете плътно и оставете да се задушава за 30 минути или до пълното омекване на месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
44
30
20
10
Дай твоята оценка: