Вратни пържоли на фурна с гъби

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
9k
17/11/2011
"Няма нищо по-хубаво от хубавата сочна пържола с чаша пивка вино"
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции4-5 бр.
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо206 876
  • Преглеждания за месеца1691
  • Преглеждания за седмицата356
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • свинско месо - 4 - 5 вратни пържоли
  • гъби - 400 г печурки
  • лимони - изцеден сок от 1 цитрус
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • олио - 60 мл
  • сол
  • черен пипер
  • картофено пюре - 2 с.л. сухо, за соса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте леко вратните пържоли. Изцедете върху тях лимонов сок, посолете и поръсете с черен пипер. Може да полеете и с малко бяло вино.

Покрийте и оставете да се маринова 2 часа. След това прехвърлете свинското в намазнена тава, разпределете между месото почистените гъбки, полейте водата и виното, отново малко сол и черен пипер.

Покрийте тавата с фолио плътно и сложете да 2 часа на умерена фурна да се задушава. Сосът на готовите пържоли се сгъстява с картофеното нишесте и се поднася с месото и гъбите.

Комплект за барбекю от 3 части в калъф
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект за барбекю от 3 части в калъф
18.99 лв.
Виж ››

Вземете този уникален комплект за барберкю за подарък или за себе си, или просто го подарете на себе си. Всичко, което ви трябва, за да се превърнете в царя на грила, е този комплект за барбекю от 3 части.

Рейтинг

5 12
4 9
3 7
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Мишо
Мишо
14.04.2014 16:46
Само глупости, нале целта е ако не можеш, да се научиш, ан не да ти пишат простотии
10
4
Маргарита
Маргарита
07.09.2013 18:48
Как по точно се сгъстява сосът със сухото пюре?
19
1
Грета
Грета
10.06.2013 21:34
Как времето за приготвяне е 100 мин., като само времето за печене е 120 мин.?
24
3