Начин на приготвяне
Изсипвам пакетчето мая в топлата вода със захарта и 5-6 с.л. брашно. Изчаквам да шупне и изсипвам в брашното, като добавям и другите продукти. Меся меко и еластично тесто.
Аз го бях приготвила предния ден и го оставих да втаса в хладилника. На следващия ден го извадих на стайна температура да се стопли, като го премесвах, докато пак стане еластично.
Ако си го правите на момента, изчаквате да утрои обема си и тогава започвате да работите с него. Направих си топчета, колкото кренвирши имах (като 1 използвах за 2 бр. кифлички).
Разточих топчето на правоъгълник, нарязах на ресни долната половина, а горната намазах с лютеница. Сложих кренвирш и тънко парче кашкавал и навих на стегнато рулце, като страните ги сгъвах навътре.
Наредих в тавата, предварително оборудвана с хартия за печене, намазах с жълтък, малко маково семе. Оставих ги да починат 15 минути и сложих на топличко в загрятата на 170 градуса фурна. Стават разкошни :) Приятен апетит!