Начин на приготвяне
Стопляме си прясното мляко и водата. Смесваме двете течности. В тях си размиваме маята. В същата купичка в която си я размиваме си слагаме и 1 с.л брашно и щипка захар.
След като шупне я слагаме в съд, в който сме пресели вече брашното и сме си направели кладенче. Разбиваме белтъка, слагаме и него вътре. Добавяме щипка сол, останалата захар и олиото.
Размекваме маслото. Слагаме и него. Замесваме тесто. Набрашняваме си плота и го доомесваме. После го покриваме с кърпа на топло да втаса за 30 мин.
Разделяме тестото на части, след като е втасало. От тях точим фитили. Всеки фитил усукваме в една посока. После съединяваме двата края. Редим усуканите гевреци в тава застлана с хартия за печене.
Втасват 50 мин. Разбиваме си жълтъка от яйцето с 1 с.л. олио в купичка. Мажем с помощта на четка с разбит жълтък. Поръсваме със сусам. Печем в загрята на 180 градуса фурна. До ви е сладко!
Коментари