Истинско индийско пури

29/06/2016
Моника
отМоникаЧирак6413710
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции4 бр.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 855
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно - 2 к.ч.
  • масло - 2 с.л. или горещо олио
  • олио - за пържене
  • сол - 1 щ.
  • захар - 1 щ.
  • вода - няколко с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се сипва брашното солта и захарта, отгоре се изсипва горещото олио и се разбъркава. Постепенно се долива по много мъничко вода.

Когато брашното стане на валци, замесете твърдо тесто, но не прекалено (така че да можете да го омесите и да не се раздвоява).

Сега можете да го оставите 10-15 минутки да почине и да се активизират всичките съставки в тестото.

Готовото тесто се разстила във формата на кебапче и се реже на 4 парчета, които се оформят на топчици и се пръскат с малко олио.

Разточват се на тънко като палачинка с диаметър около 10 см и се пържат в хубаво нагрято олио (ако олиото не е горещо, пурито няма да се надуе).

Когато започнете да пържите, веднага отгоре с лъжица или нещо друго, което ви е удобно, завъртате мекицата и потърквате отгоре немного силно.

Ще забележите как започват на места да се образуват балони. Продължавайте да потърквате отгоре, докато се надуе (обикновено става много бързо). Обръща се и от другата страна да се запържи, като вече не е необходимо да се върти и притиска.

Така се правят и с останалите, можете да ги изцедите от мазнината на кухненска хартия и сервирайте.

Не се отчайвайте, ако не бухнат от първият път, ще свикнете. Да ви е сладко! подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар