Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Мекици»Истинско индийско пури

Истинско индийско пури

МоникаМоника
Чирак
6633138
Истинско индийско пури
Снимка: Моника
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4 бр.

Необходими Продукти

  • брашно - 2 к.ч.
  • масло - 2 с.л. или горещо олио
  • олио - за пържене
  • сол - 1 щ.
  • захар - 1 щ.
  • вода - няколко с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се сипва брашното солта и захарта, отгоре се изсипва горещото олио и се разбъркава. Постепенно се долива по много мъничко вода.

Когато брашното стане на валци, замесете твърдо тесто, но не прекалено (така че да можете да го омесите и да не се раздвоява).

Сега можете да го оставите 10-15 минутки да почине и да се активизират всичките съставки в тестото.

Готовото тесто се разстила във формата на кебапче и се реже на 4 парчета, които се оформят на топчици и се пръскат с малко олио.

Разточват се на тънко като палачинка с диаметър около 10 см и се пържат в хубаво нагрято олио (ако олиото не е горещо, пурито няма да се надуе).

Когато започнете да пържите, веднага отгоре с лъжица или нещо друго, което ви е удобно, завъртате мекицата и потърквате отгоре немного силно.

Ще забележите как започват на места да се образуват балони. Продължавайте да потърквате отгоре, докато се надуе (обикновено става много бързо). Обръща се и от другата страна да се запържи, като вече не е необходимо да се върти и притиска.

Така се правят и с останалите, можете да ги изцедите от мазнината на кухненска хартия и сервирайте.

Не се отчайвайте, ако не бухнат от първият път, ще свикнете. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Здравейте, олиото в което се пърже- колко трябва да е,малко в тигана или като във фритюрник?
10.04.2024 21:32