Гъби фрикасе със зеленчуков бульон

29/06/2016
"Фрикасе за чудо и приказ "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо906
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват и измиват без да се режат, към тях се добавят нарязаните на кубчета моркови и целина, нарязаният лук и черният пипер на вкус.

Продуктите се заливат с подсолена вода, която трябва само да ги покрива. Варят се на умерен огън, докато гъбите омекнат, след което се оцеждат от получения бульон и се нарязват на дребно.

В друг съд сложете маслото и към него добавете брашното, докато се запържи до златисто и след това разредете с част от бульона. Прибавят се и нарязаните гъби и се вари на тих огън около 10 минути.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар