Начин на приготвяне
Първо се приготвя тестото, като в голяма купа се сипва киселото мляко с разбитата в него сода и се слага солта и олиото.
Постепенно се прибавя брашното и се бърка с лъжица, докато стане меко тесто. Оставя се така и се приготвя плънката. В тиган се нарязва лука на ситно и се запържва с олио и малко вода.
Като е готова, се слага и нарязаният на ситно копър. Добавят се сол на вкус и червен пипер. Оставя се така малко и се сваля от котлона.
Оставя се да изстине и след това се правят четири топки от тестото и се разстилат с точилка.
После в средата се слага от пълнежа, който се разделя да има за четирите парчета. След това се намазва тавата с олио и се поръсва с брашно.
В нея се нареждат четирите топчета, които са напълнени с пълнежа и се пекат на загрята фурна на 180 градуса до готовност. След като се извадят, се покриват с кърпа и се оставят да се охладят малко.
Преди поднасяне се разрязват.